Service: 0251 - 210383

De kleine aula

Op 15 oktober 2014 is De kleine aula opgeleverd aan De Nieuwe Ooster. Deze restauratie en nieuwbouw was het sluitstuk van een groot renovatie- en transformatieproces van de gehele begraafplaats. In een aantal jaren hebben wij als Onrust zijnde de grote aula uitgebreid gerenoveerd, het nieuwe kantoor gebouwd en nu De kleine aula opgeleverd.
Dit werk is in bouwteam opgezet met Adviplan (directievoerder) en een aantal onderaannemers. Voorwaarde van de opdrachtgever was dat het in BIM werd uitgewerkt. Hierop werden ook de onderaannemers geselecteerd.
De kleine aula bestaat uit een monument, voormalige barenloods, en daar omheen hebben we de nieuwbouw gemaakt met doorgangen aan de achter- en zijgevels. De voormalige kantoren en opslagruimtes zijn gesloopt. De barenloods wordt in gebruik genomen als kleine aula en de nieuwbouw herbergt een entree, ontvangstruimte, familiekamer, toiletten, koffieruimte met keuken en een opslag met daarboven de installatieruimte.
Het gebouw heeft een aantal mooie details en materialen, waaronder de eiken en teakhouten deuren. Ook we hebben de achtergevel van de barenloods in oude luister teruggebracht welke mooi in de koffiekamer uitkomt. De barenloods is een mooie en stille ruimte geworden met een akoestische wand, hardstenen vloer met de spanten in het zicht en een houten plafondafwerking. De plafonds in de koffiekamer en ontvangstruimte zijn uitgevoerd in spanplafond. Hierin hebben we ook de lichtlijnen verwerkt. Dit zorgt voor een strakke aanblik.

De buitengevel van de nieuwbouw bestaat bijna geheel uit kozijnen met glas waardoor dit een open en licht ontwerp geeft. Deze kozijnen zijn aan de buitenzijde weer voorzien van houten roosters. Het dak bestaat uit meerdere puntdaken met een metalen dakbedekking. Alle onderdelen hebben een antraciet afwerking wat een sobere uitwering heeft.