Service: 0251 - 210383

Door krachtenbundeling sterk in vele disciplines

Het verhaal van Merbouw is begonnen in 1979. Bouwgiganten richtten grootschalige projecten op en zagen hierbij de kleinschaligheid over het hoofd. Iets waar Joost Starreveld wel een uitdaging in zag en hij startte de eenmanszaak Merbouw op. Deze groeide al snel uit met een bezetting van vier medewerkers. In 1986 vestigde de organisatie zich aan de Boeweg in Beverwijk, waar zich nu nog de werkplaats bevindt. In 2009 ging Merbouw een samenwerking aan met FWO (F.W. Onrust Vastgoedonderhoud), een echt familiebedrijf uit de Zaanstreek opgericht in 1943, en kwamen er nog eens 136 collega’s bij. Door de bundeling van krachten kwam een rijke historie in restauratie, renovatie en verbouw voor zowel bewoonde als onbewoonde woningen, hele complexen en kleinschalig mutatieonderhoud samen.

Totaalpakket aan onderhoud én administratie

In het najaar van 2014 stond een verhuizing op de planning. De groei expansie en centrale ligging van het pand aan de Timmerwerf in Heemskerk, bood mogelijkheden voor de organisatie.

Joost Starreveld: ‘We hebben hier zoveel ruimte. Bewoners kunnen in de showroom het keuzepakket aan keukens, badkamers en tegelwerk komen bekijken. Ook corporaties kunnen we in de toekomst nog beter ontzorgen door een totaalpakket aan voorbereiding, onderhoud en administratie te bieden. Indien gewenst kunnen wij zelfs fungeren als klantcontactcentrum.’

Merbouw FWO bedient met zestien vaste medewerkers in regio IJmond, voornamelijk particulieren en de corporatie Pré Wonen. Vanuit het hoofdkantoor aan Vaalmuiden 1 in Amsterdam worden tevens de corporaties Stadsgenoot, Eigen Haard, Alliantie en Partion bedient.