Service: 0251 - 210383

Duurzaamheid is als vanzelfsprekend in onze bedrijfsvoering verweven

Duurzaamheid begint met meedenken en doorloopt het gehele verwerkingsproces vanaf de inkoop tot aan het ontdoen van bouwmateriaal op milieuvriendelijke wijze. Bij Merbouw FWO gebruiken we duurzaam, milieuvriendelijk materiaal zoals hout en papier met het FSC keurmerk en watergedragen verf. Herstel staat bij ons boven vervanging.

Wij investeren in blijvende kwaliteit

Door vakbladen, beurzen en zelfreflectie blijven we alert op vernieuwingen en kijken we naar wat beter kan. Ook met ons personeel gaan we duurzaam om. Efficiëntie wordt frequent getoetst evenals de kwaliteit van het werk, omgang met klanten, gereedschap en vervoer.

De Stroomversnelling, nul op de meter

In het kader van duurzaam bouwen werken wij met VolkerWessels, BAM, Ballast Nedam en vier woningcorporaties samen aan het initiatief De Stroomversnelling. In dit prototype worden 111.000 naoorlogse woningen verbeterd zodat ze gegarandeerd evenveel energie opleveren als ze gebruiken. De energiemeter komt over een heel jaar genomen gemiddeld uit op nul. Huurders betalen de energierekening voortaan aan woningcorporaties, die daarvan de investering bekostigen. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden in één dag uitgevoerd.